Deze postcode is niet gevonden.
Iemand forceert slot op de deur

Zorg voor goede sloten

Een goed slot op de deur haalt de vaart eruit bij een inbreker en verkleint de kans dat hij bij jou binnenkomt. Let op het SKG-keurmerk om te zien hoe inbraakwerend jouw sloten zijn.

Effectiviteit
Inspanning
Zorg voor goede sloten

Sloten met een keurmerk

Een inbreker kiest voor huizen waar hij snel binnen kan komen. Goede deursloten zorgen ervoor dat de inbreker serieuze vertraging oploopt. Als je dus goede sloten kiest, is de kans groot dat een inbreker een ander huis uitkiest dan dat van jou. En als de inbreker toch een poging waagt, komt hij maar moeilijk binnen. Een vereiste voor een goed slot is een keurmerk, zoals SKG. SKG sloten zijn er in 3 varianten. 1, 2 of 3 sterren. Sloten met 3 sterren zijn het meest inbraakwerend.

Je sloten vervangen

Controleer de sloten van je deuren, maar ook van ramen die open kunnen. Het SKG-keurmerk staat altijd ingegraveerd op het onderste deel van de cilinder van je slot en/of op de plaat in de zijkant van je deur, daar waar de deur in het slot valt. Vervang je sloten zonder keurmerk door sloten met een SKG-keurmerk.

Wat voor type slot heeft jouw voordeur?

Een goed slot

Er is veel keuze in model en prijs. Daarom raden we aan om ten minste te zorgen voor cilinders met een 3-sterren SKG-keurmerk. Cilinders zijn makkelijk te vervangen, kosten niet veel en je bent beschermd tegen de meeste inbraakmethodes zoals kerntrekken, de klopsleutelmethode, lockpicken en doorboren.

Ik wil meer weten over goede sloten