Deze postcode is niet gevonden.
Iemand installeert buitenverlichting met sensor

Plaats een buitenlamp met sensor

Zorg dat een inbreker schrikt en de poging om binnen te komen staakt. Plaats een lamp die aanspringt als iemand langskomt.

Effectiviteit
Inspanning
Plaats een buitenlamp met sensor

Zorg dat de inbreker gezien wordt

Inbrekers staan niet graag in de belangstelling. Als de verlichting aanspringt staan ze letterlijk in de schijnwerpers. Afgeschrikt door deze ongewenste aandacht stoppen ze meestal hun poging. De meeste woninginbraken vinden plaats via de achterdeur. Over het algemeen zijn achterdeuren gemakkelijker om in te breken én de inbreker is er minder zichtbaar voor de omgeving. Hier kun je verandering in brengen door een buitenlamp met sensor te op te hangen.

De juiste lamp op de juiste plek

Kies dus voor een lamp met bewegingssensor. De lamp springt automatisch aan in het donker wanneer jij of (ongewilde) gasten je terrein op lopen. Het licht schrikt inbrekers af, maar is handig voor jou. Hang de lamp wat hoger, zodat deze moeilijk te bereiken is voor de inbreker en hij de lamp niet kapot kan maken. Sluit de lamp aan op het stroomnet, dat werkt beter dan bijvoorbeeld een lamp met een zonnepaneeltje.

Hebben omwonenden geen zicht op je tuin? Dan is het slimmer om geen verlichting aan te brengen, dit zou de inbreker namelijk kunnen helpen.

Advies van de politie

Ook de politie adviseert om te zorgen voor licht én zicht. Lees er meer over op de website van de politie.

Lees meer