Deze postcode is niet gevonden.
Sluiten van jaloezie├źn

Houd dure spullen uit het zicht

Zorg ervoor dat je gelegenheidsinbrekers niet verleidt tot een inbraak. Leg waardevolle spullen uit het zicht.

Effectiviteit
Inspanning
Houd dure spullen uit het zicht

Inbrekers zoeken een goede gelegenheid

Gelegenheid maakt de dief. Dat spreekwoord is er niet voor niets. Een huis waar kostbare spullen van buitenaf zichtbaar zijn, is voor inbrekers een interessant huis. Uit onderzoek blijkt dat de meeste inbrekers gelegenheidsinbrekers zijn. Zij handelen dus pas wanneer ze een kans zien.

Leg dure spullen uit het zicht

Leer jezelf aan om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Als je dit nog niet gewend bent zou je het volgende kunnen doen; bedenk eerst welke spullen je graag uit het zicht wil leggen. Denk aan telefoons, tablets, laptops en sieraden. Stel daarna een herinnering in op je telefoon om jezelf eraan te herinneren dat je de spullen uit het zicht legt. Bijvoorbeeld iedere avond rond 7 uur. Kies een moment dat goed werkt voor jou. Heb je huisgenoten? Spreek met hen af om er samen op te letten en elkaar erop te wijzen dat dure spullen uit het zicht zijn wanneer ze niet gebruikt worden.

Kijk door de ogen van een inbreker

Wil je zeker weten dat je het inbrekers niet te makkelijk maakt? Bekijk je huis dan eens door de ogen van een inbreker met behulp van deze flyer.

Download de flyer