Deze postcode is niet gevonden.
Raam van donker huis met lampje aan

Doe alsof je thuis bent

Op heterdaad betrapt worden is het laatste wat een inbreker wil. Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Effectiviteit
Inspanning
Doe alsof je thuis bent

Maak je huis onaantrekkelijk

Als jij ervoor zorgt dat je huis eruit ziet alsof er iemand is, zal de inbreker de voorkeur geven aan een ander huis. Hij zit er namelijk totaal niet op te wachten om iemand tegen te komen terwijl hij aan het werk is. Daarom zal een inbreker proberen de kans te verkleinen om iemand tegen het lijf te lopen, zeker als het om de bewoner van het huis gaat.

Laat een lampje branden

We geven je verschillende tips om te doen alsof je thuis bent. Iedere tip is makkelijk uitvoerbaar, dus je kunt zelf kiezen wat past bij jou.

  • Laat een lampje aan als je niet thuis bent. Zet een timer zodat er licht brandt als het donker is.
  • Er bestaan oplaadbare 'kaarsjes'. Deze wekken van buitenaf de indruk dat er iemand thuis is. Want wie laat er nou kaarsen branden als hij weggaat? En natuurlijk kennen inbrekers deze truc, maar bij twijfel laten ze je huis liever met rust.
  • Andere tips om je huis er bewoonbaar uit te laten zien tijdens vakantie; niet alle gordijnen potdicht, vraag buren hun auto op je oprit of voor je deur te zetten, laat buren een oogje in het zeil houden en vraag of ze de post van de mat willen halen. En die uit het zicht neer te leggen.